SLF overhandigd allereerste AED
09-11-2018, Vlissingen

De Saving Lives Foundation heeft afgelopen vrijdag 9 november haar allereerste AED ooit overhandigd. De AED (DefiSign Life AED) werd overhandigd, door voorzitter Pieter Joziasse, aan Tennisvereniging LTC Dos. Deze tennisvereniging ligt in een bosrijke omgeving, aan het strand, waar veel gesport wordt en veel toeristen komen. De AED zal geplaatst worden aan de buitenkant van het hek van de tennisvereniging, waardoor deze altijd toegankelijk is voor iedereen. Wij denken dat de AED hiermee een mooie plek heeft gekregen, waarmee veel mensen toegang verschaft wordt tot het toestel. Uiteraard blijven we natuurlijk altijd hopen dat het apparaat in de toekomst niet ingezet hoeft te worden.

SLF verwelkomt leden Comité van Aanbeveling
28-09-2018, Vlissingen

De Saving Lives Foundation heeft de afgelopen weken twee waardevolle leden aan haar Comité van Aanbeveling mogen toevoegen:

Prof. Dr. Jan Peter Balkenende en Rob van Someren.

We zijn trots dat beide heren zich willen inzetten om de belangen van de Foundation na te streven.

Meer informatie over de motieven van Jan Peter Balkenende en Rob van Someren om toe te treden tot het aanbevelingscomité vindt u hier.

Prof. Dr. Jan Peter Balkenende
Prof. Dr. Jan Peter Balkenende
Saving Lives ambassadeur Rob van Someren
Radio 10 / William Rutten

Oprichting Stichting Saving Lives Foundation
07-03-2018, Vlissingen

De Saving Lives Foundation is officieël opgericht bij Sauer en Oonk Adviseurs en Notarissen.

De Saving Lives Foundation is een door Medisol BV opgerichte stichting die nadrukkelijk onafhankelijk van Medisol opereert. Weliswaar speelt Medisol op de achtergrond een krachtige rol in de ondersteuning van de ambities van de Saving Lives Foundation, maar in de ideologie, de concrete ideeën, de planning en de uitvoering is de Saving Lives Foundation een volledig zelfstandige organisatie.

Doel van de Foundation is om de kans op overleving bij een hartstilstand in Europa zo groot mogelijk te maken. Dit doen wij door het stimuleren van preventieve gezondheidsmaatregelen, het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken van een hartstilstand, het aanmoedigen van opleidingen en trainingen op het gebied van reanimatie en het promoten van de aanschaf en het gebruik van AED’s.
Meer specifiek wil de Foundation ondersteuning bieden bij de aanschaf van AED’s voor organisaties en instellingen die zelf niet financieel draagkrachtig genoeg zijn voor deze aanschaf.

Oprichting Stichting Saving Lives Foundation Pieter Joziasse
Oprichting Stichting Saving Lives Foundation